Nouă locaţii pentru afişaj electoral în municipiu

Primăria Zalău a stabilit locurile special amenajate pentru afişajul electoral necesar pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie. Cei care distrug panourile sau afişele electorale riscă să amenzi de până la 1.000 de lei.
Potrivit dispoziţiilor Primăriei Municipiului Zalău, au fost stabilite nouă locaţii speciale pentru afişaj electoral ce vor fi utilizate de partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, candidaţii independenţi, în campania electorală privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului din data de 9 decembrie 2012. Este vorba de următoarele locaţii: Complexul Brădet – 36 de casete, Galeriile Meseş – 36 de casete, Sediu Direcţia Generală de Administrare a Domeniului Public (bulevardul Mihai Viteazul, nr.68) – 72 de casete, Cartier Dumbrava Nord (intersecţie strada Simion Bărnuţiu cu strada Voievodul Gelu) – 36 de casete, Bloc Scala – 40 de casete, strada 22 Decembrie 1989 (parcare) – 40 de casete, Ortelec (Şcoala Gimnazială) – 36 de casete, Stâna (Cămin Cultural) – 36 de casete.
Administraţia municipală anunţă că distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice alt mod a listelor electorale, a platformelor-program afişate sau a oricăror alte afişe de propagandă electorală, precum şi afişarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise se sancţionează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei. Sancţiunile vor fi aplicate de către poliţiştii locali.
Afişarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele stabilite este permisă numai cu acordul proprietarilor, administratorilor sau, după caz, a deţinătorilor. Este interzisă amplasarea de panouri şi bannere electorale sau orice alte materiale de propagandă electorală în staţiile de autobuz amenajate pe teritoriul municipiului, precum şi pe stâlpii de beton, metalici, lampadari aparţinători sistemului de iluminat public.

Leave a Comment